14
Ned, Srp
Typography

VIJESTI

 

Sve najbolje 24.12.2007.

Dragim veslačicama i veslačima, djelatnicima, suradnicima i prijateljima,

sretan i radostan Božić te s(p)retnu novu 2008. godinu sa što boljim sportskim uspjesima i rezultatima

vaš Veslački savez Zagreba

 

Stranice VSZ-a kreću u rekonstrukciju 19.12.2007.

Ovih dana mogući su povremeni problemi kod pristupanja stranicama VSZ-a. Razlog je tehnički remont. Sam izgled stranica neće se značajno promijeniti, ali struktura i unutarnja organizacija hoće, a to će nam olakšati daljnji rad i nadogradnju. Sva pitanja, komentare i dojmove možete slati na tin(at)vsz.hr

Hvala na razumijevanju!

 

Proslava Veslači veslačima 07.12.2007.

Godišnja proslava Veslači veslačima utemeljena je 2005. godine kada je Predsjedništvo VSZ-a donijelo pravilnik o dodjeli nagrada, trofeja i priznanja prema kojem su i ove godine dodijeljena priznanja veslačima, trenerima, organizatorima.... za njihov doprinos i uspjehe u radu VSZ-a. Ovogodišnja svečanost održana je u utorak 4.12.2007. u prepunoj dvorani hotela Panorama gdje je za početak, svima poznati, Josip Kostelić održao kratak osvrt na sve što se događalo ove godine i podsjetio što nas sve čeka u skorijoj budućnosti. Nakon toga došao je trenutak da Predsjedništvo objavi dobitnike i podjeli nagrade.

Tako su nagrade za 2007. godinu dobili državni prvaci i sudionici državne vrste: Erik Brec, Oliver Martinov, Petar Lovrić, Marco Franjul, Bruno Šoklić, Luka Čilić, Tomislav Rubinjoni, Luka Dragojević, Filip Kernc, Sven Mujadžić, Vedran Hrgović, Matija Rajnović, Ivan Štefanac, Antun Vukičević, Josip Vukičević, Hrvoje Dorotić, Tomislav Svetlačić, Andreja Milardović, Mirta Dragojević, Ivan Rom, Stjepan Matić, Petra Barlović, Kristina Valentić, Matija Sudić, Marijan Filipović, Helena Pavković, Ivana Šimičić, Boris Gardijan, Antonio Dujmović, Mislav Jelaković, Luka Postružin, Mihael Britvec, Filip Zember, Tin Gojić, Matej Herega, Lenko Dragojević, Martin Rogulja, Vito Čavrlj i Bojan Žugić
te treneri: Marko Dragičević, Ante Dragović, Toma Grego, Marijo Janković, Dino Šug i Saša Vukojičić.

Zlatne plakete Veslačkog saveza Zagreba za sportske uspjehe u 2007. godini dobili su: Mario Vekić, Hrvoje Jurina, Martin Sinković, Dragutin Milinković i Darko Mikšić

Srebrne plakete Veslačkog saveza Zagreba za sportske uspjehe u 2007. godini dobili su: Ante Kušurin, Valent Sinković, Damir Martin, Nikola Tomić, Krešimir Petrović i Nikola Bralić.

Nagradu za životno djelo dobio je gospodin Vladimir Gerovac.

Godišnju nagradu Veslačkog saveza Zagreba dobili su: gospodin Neven Mijat (Zajednica sveučilišnih klubova grada Zagreba), gospodin Jozo Ćosić (Jozo – turist d.o.o.), gospodin Milivoj Slapničar za svesrdnu pomoć u radu VSZ-a, gospodin Zdravko Jurčec (HVS) i dr.sc. Pavle Mikulić.

Slike sa svečanosti možete pogledati na galeriji.

Radite, trenirajte, veslajte, družite se i možda se baš Vi nađete na popisu nagrađenih za 2008. jer se Veslači veslačima održava i iduće godine. Vidimo se!

P.S. Ispričavamo se zbog grešaka koje su nastale oko imena nekih dobitnika u prvoj verziji ove vijesti. Nadamo se da sad sve štima.

 

Popunjavanje sadržaja 26.11.2007.

Nastavljamo dalje s popunjavanjem sadržaja na stranicama koji nisu objavljeni. Novost su slike 6. kup regate te slike i rezultati s dvoboja ZG - TS.

 

Objavljene slike 5. kupa iz Bakra 19.11.2007.

Na galeriji su objavljene slike s 5. kup regate u Bakru. Ostatak slika s ostalih događanja koje nedostaju objavit ćemo uskoro.

 

Objavljeni rezultati kup-a i slike triatlona 18.11.2007.

S malo (više) zakašnjenja upotpunili smo rezultate ovogodišnje kup regate. Sada bi trebali biti potpuni i točni (ako nisu vičite).

Isto tako objavljene su slike s jučerašnjeg Veslačkog triatlona.

 

Održan veslački triatlon 17.11.2007.

Kiša, snijeg, blato, hladnoća nisu omeli sportske fanatike da održe OKI Veslački triatlon (veslački ergometar 6km, bicikl 10km, te trčanje 4km) na Savskom nasipu. 108 natjecatelja podijeljeno u 4 kategorije, uz bučnu podršku navijača pobijedili su zimske uvjete u sportu izdržljivosti i upornosti. Rezultate i izvještaj možete pogledati ovdje.

 

Veslački triatlon 08.11.2007.

Zajednica sveučilišnih veslačkih klubova Grada Zagreba i Veslački savez Zagreba pozivaju Vas da se prijavite i sudjelujete u veslačkom triatlonu koji će se održati u subotu 17.11.2007. na savskom nasipu. Početak natjecanja je u 11:00 sati, a start i cilj su na sjevernom nasipu ispred VK Trešnjevka (prva zgrada zapadno od željezničkog mosta). Sudjelovanje na natjecanju je u potpunosti na vlastitu odgovornost i organizator ne odgovara za moguće povrede, zdravstvene poteškoće ili moguću materijalnu štetu vezanu uz opremu natjecatelja. Za one najbolje osigurane su nagrade, zato dođite, zabavite se i osvojite nagrade. Više informacija potražite ovdje.

 

Objavljen prijedlog kalendara natjecanja za 2008. godinu 07.11.2007.

 

Objavili smo prijedlog kalendara natjecanja za 2008. godinu. To je još radna verzija koju treba dogovoriti i uskladiti pa kao takva služi samo da bi se lakše u grubo orjentirali. Čim bude poznata konačna verzija objaviti ćemo je. Prijedlog možete naći ovdje. U planu aktivnosti VZS-a za 2008. na ŠRC Jarun podrazumijeva se svakodnevno cjelodnevno korištenje regatne staze i Doma sportaša pa VSZ nije suglasan sa korištenjem navedenih objekata i prostora sa strane vanjskih korisnika bez prethodnog dogovora. Plan aktivnosti podložan je izmjenama u slučaju više sile.

 

Održana daljinska regata 03.11.2007.

 

Bila je to iznenađujuće mirna subota, idealna temperatura, čak nam se i sunce pokazalo na mahove... jednostavno idealan dan za daljinsku regatu. Kao domaćini nastupili su zagrebački klubovi Jarun, Mladost, Trešnjevka, Nova, Zagreb i Croatia, a svoju veslačku spremnost došli su pokazati i gosti iz Medulina (VK Medulin), Pule (VK Istra), Karlovca (VK Korana), Zadra (VK Jadran) i Vukovara (HAVK Vukovar). Rezultate možete pogledati ovdje.

 

Održan dvoboj Zagreb-Trst 14.10.2007. 

U nedjelju 14.10.2007. na Jarunu je održan dvoboj između Zagreba i Trsta. Predstavnici Trsta pobjedili su u tri od četiri discipline i tako uvjerljivo odnijeli ukupnu pobjedu. Da, ovaj puta pehar odlazi u Italiju do idućeg dvoboja kada će naši veslači i veslačice imati priliku vratiti ga u Zagreb.

Tako je naš Zagreb osvojio drugo mjesto, a Trst predzadnje.

 

Započeo Veslački kup 31.03.2007. 

Dana 31.3. započela je druga sezona održavanja Veslačkog kupa u kojem sudjeluje 16 klubova iz kontinentalne, primorske i istarske regije. Na prvom kupu nastupili su svi klubovi izuzev Arupinuma iz Rovinja koji je bio spriječen nastupiti zbog tehničkih problema s prikolicom za čamce. Rezultati trka nagovijestili su zanimljivu veslačku sezonu i neizvjestan konačan ishod bodovanja klubova. Dominaciju najboljeg kluba u ekipnoj konkurenciji, Iktusa iz Osijeka, ozbiljno je ugrozio veslački klub Trešnjevka iz Zagreba, te su ta dva kluba podijelila prva mjesta u dvije od četiri ukupno kategorije. U kadetima i seniorima pobijedila je Trešnjevka, dok je u juniorima B i A pobjeđuje Iktus. Zabrinjavajuće loše rezultate ostvario je HAVK Mladost koji niti u jednoj kategoriji nije došao među prva tri plasirana. Veslački klub Zagreb podijelio je bodove s VK Jarun što je napredak veslača Zagreba, pod dirigentskom palicom novog trenera Marija Jankovića. Veslač VK Nove Ratko Parunov opravdao je investiciju kupovine novog samca osvajanjem 5 bodova za svoj klub u kategoriji JMB. S nestrpljenjem se očekuje druga regata Veslačkog kupa, koja će se održati na Dunavu u Vukovaru, na dionici od 1000m za sve kategorije veslača.

 

Nova sezona Veslačkog kupa 30.03.2007.

Sutra na Jarunu počinje nova sezona Veslačkog kupa. Veslački kup je serija veslačkih regata, koje privlači pažnju gledatelja i medija kako u velikim tako i u manjim gradovima. Natjecanje privlači pažnju klubova, kao i veslača koji imaju priliku da kroz seriju regata pokažu jednu trajniju kvalitetu. U svojoj premijernoj sezoni Veslački kup je dokazao opravdanost svog postojanja, a u drugoj sezoni očekujemo potpunu afirmaciju ovog veslačkog natjecanja. Podatke i novosti o Veslačkom kupu možete pronaći na našim stranicama posvećenim ovom natjecanju koje možete pronaći na adresi: www.kup.vsz.hr !

 

Zlatni pir VSZ-a i HVS-a 21.03.2007.

U Puli 17. ožujka 2007 godine održana je sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza. Domaćin je bio VK Istra iz Pule, a u njegovo ime nazočne je pozdravio predsjednik Dragan Stanković te zaželio da sjednica protekne u što boljem raspoloženju i da bude što uspješnija. Njegove želje su se ispunile i obnovljen je zavjet dvaju saveza VSZ-a i HVS-a, tako je zajednica koja nikad nije prekinuta službeno obnovljena. Obnovom zavjeta VSZ se aktivno uključio u rad Vijeća klubova na način da je ukazao na nepravilnosti njegova rada prilikom prava na odlučivanje članova HVS-a. U rad Vijeća klubova uključeni su klubovi koji imaju pravo glasa koje su stekli na nezakonit način. Za veslačke klubove Vrliku i Omiš nastupali su veslači HVK Mornar iz Splita što je delegat VSZ-a Josip Kostelić na sjednici Vijeća klubova potkrijepio dokazima također i ranije predanima Izvršnom odboru HVS-a. Predstoji zadatak tijelima HVS-a da prouče dokaze i poduzmu odgovarajuće mjere prema prekršiteljima Statuta HVS-a. Od danas VSZ ima obveze prema HVS-u, ali isto tako i prava za koja će se po potrebi izboriti.

 

Ograda na hangarima 20.03.2007.

Veslački savez Zagreba je postavio ogradu oko novih hangara na Jarunu. Također su postavljena i vrata na svaki hangar koja će se uz pomoć lokota moći i zaključavati. Na taj način smo povećali sigurnost čamaca i opreme u hangarima.

 

Austrijancima dvostruka pobjeda u seniorskom skifu 18.03.2007.

Danas je na Jarunu održana Daljinska regata, a na Savskom nasipu je održan Veslački kros u organizaciji Veslačkog saveza Zagreba i Veslačkog kluba Trešnjevka. Tijekom regate puhao je dosta jak vjetar. U odsutnosti najboljih zagrebačkih seniora koji na regati nisu nastupili zbog predstojećih izbornih utrka za reprezentaciju, pobjedu u seniorskom skifu je odnio Austrijski reprezentativac Sebastiana Sageder. U dvojcu bez kormilara kod seniora su nastupila samo dva čamca Iktusa , a pobijedili su Stjepan Pirić i Bojan Matić. U skifu seniorki pobijedila je Jasmina Brkić iz Iktusa. Kod juniora i juniorki u skifu su pobijedili Vjekoslav Kolobarić iz Ikutsa i Marcela Milošević iz Mladosti, dok su u dvojcu bez pobijedili također veslači Iktusa Petar Majić i Ivan Đurđević. Pobijede kod dvojaca na pariće mlađih juniora su odnijeli Trešnjevčani, Marko Stefanović i Bruno Šoklić, a kod mlađih juniorki također Trešnjevčanke Mirta Dragojević i Ivana Linde. U dvojcu bez mlađih juniora su pobijedili Filip i Marijan Filipović iz Mladosti. U skifu za mlađe juniore su pobijedili Filip Zember iz Croatie i Karla Milošević iz Korane. Kod veterana su najbrže na cilj došli Dragan Vujović i Dubravko Skračić iz Mladosti u dvojcu bez i Zlatko Pogačić iz Trešnjevke u skifu.

Na Veslačkom krosu na obalama Save je nastupilo preko 100 kadeta svih kategorija. Pobijede su ostvarili Filip Hunjet (Mladost, 1997), Lea Ming Li (Mladost, 1997), Filip Cecić (Trešnjevka 1996), Dora Dragičević (Trešnjevka, 1996), Borna Kavčić (Jarun, 1995), Lucija Rubinjoni (Trešnjevka, 1995), Ivica Ivančan (Trešnjevka, 1994), Maja Brezak (Trešnjevka, 1994), Luka Radonić (Mladost, 1993) i Dora Margetić (Croatia, 1993).

Rezultate možete naći na stranici Daljinska regata i Veslački kros.

 

Austrijski veslači na pripremama u Zagrebu 18.03.2007.

Na regatnoj stazi Jarun na pripremama borave veslači veslačkog kluba RC Donau - Linz, laki seniori Sebastian Sageder, Juliusz Madecki i trener Siegfried Sageder. Kako u Austriji vremenski uvjeti nisu zadovoljavajući odlučili su doći na pripreme u Zagreb u trajanju od 12 dana. Veslači su Austrijski reprezentativci, nastupiti će i na daljinskoj regati. Tajništvo Veslačkog saveza Zagreba je pomoglo našim prijateljima iz Austrije u organizaciji ovih priprema.

 

Pobjede medicinara i farmaceutkinja 16.03.2007.

Jučer je u prostorijama VK Zagreb održano Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na Veslačkim ergometrima. Niti termin u četvrtak navečer nije omeo studente da se okupe u velikom broju na ovom zanimljivom natjecanju. Nastupilo je 11 muških i 8 ženskih ekipa fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U muškoj konkurenciji je uvjerljivo pobijedila ekipa Medicinskog fakulteta, ispred ekipe Pravnog fakulteta i prve ekipe Pravnog fakulteta. U ženskoj konkurenciji su pobijedile studentice sa Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, ispred Hrvatskih studija i ekipe Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Rezultate možete naći na stranici Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu.

 

Daljinska regata i Veslački kros 16.03.2007.

U nedjelju 18.ožujka 2007. se na Jarunu održava prva regata sezone.

Startnu listu možete naći na stranici Daljinska regata.

 

Ante Kušurin štroker osmerca Oxforda 15.03.2007.

www.theboatrace.orgU ponedjeljak 12.ožujka 2007. na ceremoniji u Londonu predsjednik Cambridgea Tom James izazvao je predsjednika Oxforda Robina Ejsmond-Freya na dvoboj 07.travnja 2007. u 16.30 sati po engleskom vremenu na rijeci Thamesi od Putneya do Mortlakea. Prilikom izazova su objavljenje posade sveučilišta Oxford i Cambridge. U posadi Oxforda će veslati zagrebački veslač i član VK Trešnjevka Ante Kušurin. Ante je time postao treći Hrvat koji će nastupiti na toj prestižnoj utrci, ali prvi koji će predvoditi svoju momčad sa štrokerskog mjesta. Posada Oxforda će nastupiti u sastavu Michal Plotkowiak, Adam Kosmicki, Andrew Wright, Magnus Fleming, Robin Ejsmond-Frey, William Buckland, Terence Kooyker, Ante Kušurin i kormilar Nicholas Brodie. Posada Cambridgea će nastupiti u sastavu Kristopher McDaniel, Dan O’Shaughnessy, Peter Champion, Jacob Cornelius, Tom James, Kieran West, Sebastian Schulte, Thorsten Engelmann i kormilar Russell Glenn.

 

Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu 15.03.2007.

Danas se u prostorijama VK Zagreb sa početkom u 19 sati održava Ekipno prvenstvo Sveučilišta u Zagrebu na veslačkim ergometrima. Na natjecanju će nastupiti posade fakulteta: kod studenata Agronomski fakultet, Ekonomski fakultet I, Ekonomski fakultet II, Prirodoslovno-matematički fakultet, Pravni fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Medicinski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Šumarski fakultet, Zagrebačka škola za ekonomiju i menadžment. Kod studentica: Ekonomski fakultet, Hrvatski studiji, Prirodoslovno-matematički fakultet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Filozofski fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet.

 

Održan Veslački duatlon 07.03.2007.

Deveti po redu Veslački duatlon je održan u subotu. Veslalo se u prostorijama KK Jarun a trčalo po i oko Jarunskog jezera. Nastupio je veliki broj natjecatelja. Posebno su brojne bile kategorije kadeta i kadetkinja, te studenata i studentica.
Rezultate možete naći na stranici Veslački duatlon.

 

Veslački duatlon 01.03.2007.

U subotu se na Velikom jezeru na Jarunu održava deveti po redu Veslački duatlon. Duatlon je natjecanje na kojem se najprije vesla, a zatim trči. Natjecanje počinje u devet sati ispred KK Končar. Nastupiti će preko 300 natjecatelja svih dobnih skupina. Već tradicionalno najveći broj natjecatelja će biti u mlađim dobnim kategorijama.
Startnu listu možete naći na Veslački duatlon.

 

Vekić prvi na daljinskoj 01.03.2007.

Na daljinskoj regati između Šibenika i Zatona u konkurenciji seniorskih skifova pobijedio je Mario Vekić, ispred Damira Martina i Valenta Sinkovića. Mario je na cilj došao 23 sekunde ispred Damira i 34 sekunde ispred Valenta. Od zagrebačkih veslača Hrvoje Jurina je bio peti, a Bojan Žugić, Lenko Dragojević i Matija Maček su se poredali na osmom, devetom i desetom mjestu. U konkurenciji dvojaca bez kormilara su pobijedili braća Skelin. Najbolje plasirani zagrebački dvojac su bili Oliver Martinov i Petar Lovrić koji su za pobjednicima zaostali 46 sekundi. Hrvoje Marić i Domagoj Barlović su bili šesti, a Dražen Čulin i Marco Franjul osmi. Kod djevojaka u skifu je pobijedila Sonja Kešerac.

 

Dvostruka pobjeda Trešnjevčana 24.02.2007.

Danas je u prostorijama VK Zagreb održano Ekipno prvenstvo Zagreba na ergometrima za kadete, 8 x 1000m. Svaka ekipa se sastojala od osam članova, svaki član je veslao na dionici od tisuću metara, a vrijeme svakog pojedinog člana se zbrajalo u vrijeme ekipe. Navijanje je bilo glasno, a svi veslači i veslačice su dali sve od sebe za svoju ekipu. Ukupno je nastupilo osam ekipa.
U muškoj konkurenciji pobijedila je ekipa Trešnjevke 1, ispred Mladosti, Zagreba, Jaruna i Trešnjevke 2.

U ženskoj konkurenciji su nastupile tri ekipe, a pobijedila je ekipa Trešnjevke, ispred Kombinacije i Jaruna.

Rezultate možete naći na Ekipno prvenstvo Zagreba

 

Redizajnirane stranice SVKZ-a 24.02.2007.

Zajednica sveučilišnih veslačkih klubova grada Zagreba napravila je redizajn svojih web stranica. Iako stranice postoje već duže vrijeme, dizajn nije bio odgovarajući. Nadamo se da će se sa redizajniranim stranicama poboljšati i informiranost studentske veslačke populacije.
Zagrebački studenti će ovog vikenda nastupiti na Head of the River u Nottinghamu protiv najboljih britanskih sveučilišta. Veslački savez Zagreba je pružio pomoć i podršku prilikom odlaska naših studenata u Englesku. Više o nastupu studenta na Head of the River britanskih sveučilišta možete pročitati na stranicama SVKZ-a.

Stranice se nalaze na adresi www.unizgrow.hr .

 

Ekipno prvenstvo Zagreba za kadete 23.02.2007.

Sutra se u prostorijama VK Zagreb održava Ekipno prvenstvo Zagreba na ergometrima za kadete, 8 x 1000m. Na natjecanju će nastupiti pet muških i tri ženske ekipe zagrebačkih klubova. Natjecanje počinje u 10 sati.

 

Martin Sinković novi rekorder 18.02.2007.

Na jučer održanom Otvorenom prvenstvu Zagreba na ergometrima Valent Sinković postigao je novi hrvatski rekord na 2000m za juniore. Novo najbolje vrijeme iznosi 06:01,1. U kategoriji seniora pobijedio je Mario Vekić, u kategoriji juniora sa novim rekordom Martin Sinković, u kategoriji mlađih juniora Marijan Uroić, u kategoriji kadeta Boris Gardijan. Kod djevojaka je u kategoriji seniorki pobijedila Sonja Kešerac, u kategoriji juniorki Kristina Valentić, u kategoriji mlađih juniorki Katarina Sušac, te u kategoriji kadetkinja Ela Gračan. Apsolutni pobjednik u kategoriji veterana je Hrvoje Sagrak. Ovo prvenstvo nam je pokazalo da su kvalitativno rezultati na razini prošlogodišnjih, s tim da su se rezultati u nekim kategorijama poput seniora generalno poboljšali. Ono što zabrinjava je bitno manji broj natjecatelja u svim kategorijama u odnosu na prošlu godinu. Tako je ove godine nastupilo 38% manje juniora A i B, te 60% manje kadeta u odnosu na prošlu godinu. Nadamo se da te brojke možemo pripisati sezoni gripe.

Rezultate možete naći na Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000m

 

Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000m 16.02.2007.

Sutra u 15 sati u dvorani Kutija šibica, Veprinečka bb počinje Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima na dionici od 2000m. Natjecanje otvaraju kadeti, nakon njih u 15.45 startaju mlađi juniori, u 16.30 startaju juniori. Najzanimljivije će utrke biti u kategoriji seniora koji startaju u 17.00 sati. Djevojke startaju u 17.30, veterani u 18.00 sati, a posljednji su studentice i studenti. Očekuje nas mnogo zanimljivih utrka, a možda i koji rekord.

Startnu listu možete naći na Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima, 2000m

 

Seminar za trenere 15.02.2007.

Veslački savez Zagreba je u suradnji sa Olimpijskom akademijom HOO-a organizirao seminar za trenere veslanja. Seminaru je prisustvovalo oko 60 trenera iz cijele Hrvatske i Slovenije. Predavanja su održali ugledni stručnjaci prof.dr.sc. Ulrich Hartman, Miloš Janša, dr.sc. Mimi Vurdelja i mr.sc. Mladen Marinović, a teme predavanja su direktno primjenjive u veslačkoj praksi. Prilikom predavanja prof. Hartmana organizirano je simultano prevođenje. Organizacija je bila na visokoj razini, a kako saznajemo sudionici su bili vrlo zadovoljni sa predavanjima.

 

Prvenstvo Zagreba ne ergometrima, 6000m 15.02.2007.

U tajništvo VSZ-a su pristigli svi rezultati na 6000m. Velika većina veslača se natjecala u prostorijama HAVK Mladost. Pobjednici i prvaci Zagreba na ergometrima na dionici od 6000m za 2007. godinu su u kategoriji seniora Damir Martin i Alena Šehić, u kategoriji juniora Martin Sinković i Kristina Valentić, u kategoriji mlađih juniora Filip Zember i Monika Švenda, u kategoriji kadeta Boris Gardijan i Iva Kernc, a apsolutni pobjednici u kategoriji veterana su Dubravko Skračić i Višnje Škevin.

Rezultate pogledajte na stranici Prvenstvo Zagreba na ergometrima 6000m

 

Krešimir Čuljak trener u HAVK Mladost 15.02.2007.

Odlukom predsjedništva Veslačkog saveza Zagreba, osvajač brončane olimpijske medalje na OI u Sydneyu, a sada trener, Krešimir Čuljak raspoređen je na radno mjesto u HAVK Mladost. Kako saznajemo od glavnog trenera Mladosti Nikole Bralića, trener Čuljak će biti zadužen za rad sa mlađim kategorijama veslače, te za fizičku pripremu svih veslača. Zagrebački veslački treneri su u radnim odnosima u svojim klubovima, a Veslački savez Zagreba klubovima daje dotacije za njihove plaće. Tako sada HAVK Mladost prima dotacije za dva i pol trenera, VK Trešnjevka za jednog i pol trenera, a VK Croatia i VK Zagreb primaju dotacije za jednog trenera.

 

Profesor 15.02.2007.

Član liječničke komisije VSZ-a i predsjednik VK Trešnjevka prof.dr.sc. Josip Đelmiš izabran je za redovitog profesora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Profesor Đelmiš je specijalista ginekologije i opstetricije, te voditelj Odjela za patologiju trudnoće i Referentnog centra za dijabetes u trudnoći u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj. U svojoj znanstvenoj karijeri do sada je objavio 254 znanstvena i stručna rada, od kojih se 42 nalaze u indeksiranim časopisima Current Contents, a 43 u Index Medicus i Excerpta Medica, 123 kongresna priopćenja, te ima 48 poglavlja objavljenih u knjigama za dodiplomsku i poslijediplomsku nastavu, a uredio je i 11 knjiga.

 

Update stranica VSZ-a 15.02.2007.

Prije nekoliko dana smo postavili najveću rubriku na našim stranicama, a to je rubrika regate. U rubrici regate se mogu naći rezultati svih regata otkako je stranica otvorena, dakle od 2003. godine, ali i sve u vezi predstojećih natjecanja u 2007. godini. Za našu najveću regatu Croatiu open smo otvorili posebnu stranicu koju možete naći na adresi www.croatiaopen.vsz.hr. Veslački kup je također dobio posebne stranice koje možete naći na adresi www.kup.vsz.hr. Postavili smo i rubriku galerija u kojoj ćete moći vidjeti slike sa svih veslačkih događanja u Zagrebu i šire.

 

Prvenstvo Zagreba na 6000m 25.01.2007.

Budući da će se 4. Prvenstvo RH na ergometrima 6000 održati u istom terminu sa predviđenim Otvorenim prvenstvom Zagreba, obavještavamo Vas da će se prema zaključku predsjedništva VSZ-a rezultati sa navedenog natjecanja objediniti, zajedno sa rezultatima testiranja koji se mogu u istom terminu održavati i u matičnim klubovima uz nazočnost službenih trenera i uračunati kao ukupni rezultati Prvenstva Zagreba na 6000m. Službeni pobjednici će biti proglašeni naknadno.

 

Komemoracija za Mirka Štagljara 24.01.2007.

Komemoracija za Mirka Štagljara će se održati u četvrtak 25.siječnja 2007. u 18 sati, u prostorijama Veslačkog saveza Zagreba u Domu športaša na Jarunu.

 

Seminar za trenere veslanja 22.01.2007.

Veslački savez Zagreba u suradnji sa Olimpijskom akademijom HOO-a organizira seminar za trenere veslanja koji će se održati od 03. - 04. 02. 2007. u prostorijama VSZ-a u Domu športaša. Seminar se organizira s ciljem permanentne edukacije stručnog kadra u veslanju. Na seminaru će predavati ugledni stručnjaci: prof.dr.sc. Ulrich Hartman, profesor sportske fiziologije iz Njemačke, Miloš Janša trener iz Slovenije, dr.sc. Mimi Vurdelja nutricionistica i mr.sc. Mladen Marinović koji je ujedno i moderator seminara.

S obzirom na iskustvo predavača i značaj tema za primjenu u praksi, preporučamo dolazak na seminar svim trenerima i ostalim stručnim suradnicima u klubovima. Prijave traju do utorka 30. siječnja 2007. Kotizacija iznosi 120,00 kuna. Za sve informacije obratite se u tajništvo VSZ-a ili GSM + 385 98 302 173, Srećko Šuk.

Poziv trenerski seminar

 

Pripreme seniora 22.01.2007.

Seniori koji su ušli u projekt VSZ-a Peking 2008 protekli su tjedan bili na zimskim pripremama. Veslački savez Zagreba je u potpunosti financirao pripreme za veslače uključene u projekt Peking 2008. Šestorica veslača Mario Vekić, Oliver Martinov, Petar Lovrić, Damir Martin, Hrvoje Jurina, Erik Brec su bili na zimskim pripremama u Innerkremsu. Kako saznajemo od njihovog trenera Dragutina Milinkovića treninzi su se sastojali uglavnom od skijaškog trčanja, ali i skijanja, trčanja, teretane i bazena. Staze su bile dobro uređene, iako je snijega bilo manje nego prošlih godina. Smještaj i hrana su bili odlični, a plan priprema je u potpunosti izvršen.

Veslači Valent Sinković, Domagoj Barlović i Lenko Dragojević su bili na pripremama u Kronplatzu. Osim navedenih veslača čije je pripreme financirao VSZ, u Kronplatzu je boravilo gotovo pedeset veslača i članova HAVK Mladost u klupskom i vlastitom aranžmanu. Kako saznajemo od trenera Nikole Bralića na pripremama su bili idealni uvjeti za skijanje i skijaško trčanje, čime su se uglavnom veslači bavili. Također u nekoliko navrata veslači su pješačili po nekoliko sati. Smještaj je bio na stazi za skijaško trčanje, a plan priprema je u potpunosti izvršen.

 

Pripreme kadeta 22.01.2007.

Najbolji zagrebački kadeti su se vratili sa zimskog kampa u Delnicama, koje je organizirao i financirao Veslački savez Zagreba. Na pripreme su išli kadeti koji su ove sezone druga godina kadeta, a na Prvenstvu Hrvatske prošle godine su ušli u A finale. Uz kadete Ivana Krpelnika, Fabijana Krpelnika, Juru Filipovića, Dominika Žumera, Mateja Heregu i Tina Gojića, na pripremama su bili i mladi veslači VK Trešnjevke i VK Zagreba u klupskom aranžmanu.

Gorski kotar je proteklih godina, bio dobro odredište za zimski kamp sa obiljem snijega i dobrim uvjetima za trening. Nažalost ove godine je snijeg izostao, ali su dobri uvjeti ostali. Prema izjavama domaćina ovako toplo vrijeme, bez snijega, zadnji je puta bilo prije pedeset godina.

Usprkos nedostatku snijega pripreme su bile odlične. Radilo se jako puno, a veslači su imali i do tri treninga dnevno. Delnice su ponudile puno alternativnih sadržaja za trening. Svi sadržaji su bili udaljeni do deset minuta hoda od hotela. Za treninge je korištena staza za skijaško trčanje, a veslači su hodali i trčali na brda Petehovec i Polane. Uz to veslači su trenirali i u hotelskom fitnessu, te u velikoj sportskoj dvorani koja nosi naziv Doma sportova. Za treninge ali i opuštanje korišten je bazen.

Smještaj je bio odličan. Sobe su prostrane, uredne, a osoblje hotela Risnjak pobrinulo se da se veslači osjećaju kao kod kuće. Hrana je također bila odlična, a meni prilagođen za sportaše. U hotel Risnjak, često na pripreme dolaze košarkaši, odbojkaši, rukometaši, skijaši, pa osoblje pazi na sve potrebe sportaša. Svi veslači na pripremama su pohvaljeni od strane osoblja hotela zbog dobrog ponašanja.

Za organizaciju i provođenje priprema predsjedništvo VSZ-a je zadužilo prof. Maria Jankovića, voditelja sportskih škola veslanja grada Zagreba. Prof. Janković je zadovoljan odrađenim pripremama iako je sadržaj treninga zbog vremenskih uvjeta bio izmijenjen, a izrazio je zadovoljstvo pristupom treningu naših najmlađih veslača. Kako saznajemo i veslači su zadovoljni smještajem, prehranom i treninzima na zimskim pripremama.

Zimskim pripremama kadeta Veslački savez Zagreba pokazuje brigu za najmlađe veslače, a ne samo za seniore. Nadamo se da će ove pripreme poslužiti veslačima kao motivacija za daljnji rad.

 

In memoriam MIRKO ŠTAGLJAR 1932. - 2007. 10.01.2007.


Dana 07. siječnja 2007. godine napustio nas je naš dugogodišnji veslač, trener i športski radnik Mirko Štagljar. Na putovanju u Kanadu prestalo je kucati sportsko srce našeg Mirka.
Tijekom svoje sportske karijere nastupao je za tri veslačka kluba Mornar, Trešnjevku i Zagreb, a bio je i dugogodišnji reprezentativac. Veslao je u posadama koje su pobjeđivale na brojnim međunarodnim regatama. Na Mediteranskim igrama u Napulju osvojio je zlatnu medalju, a kao reprezentativac je nastupao na dva Svjetska prvenstva i šest Europskih prvenstava. Na državnim prvenstvima osvojio je jedanaest naslova prvaka države u svim rimen disciplinama od dvojca do osmerca. Za postignute uspjehe dobitnik je mnogih prestižnih državnih i republičkih nagrada.
Položio je trenerski ispit na Visokoj školi za fizičku kulturu u Zagrebu, te je bio dugogodišnji trener u VK Zagreb. Mirkova ljubav prema veslanju očitovala se i kroz profesionalni radni vijek koji je proveo u Brodarskom institutu, a svoju vještinu i strast prema čamcima pokazivao je kao vrstan majstor za popravak čamaca.
Mirkov plemeniti lik i predanost veslanju zadržat ćemo u trajnom sjećanju. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji i prijateljima.

Veslački savez Zagreba

 

Projekt Peking 06.01.2007.

Veslački savez Zagreba je protekli tjedan u Domu športaša predstavio projekt Peking 2008. Napravljen je Plan i program rada kojim se zagrebačkim veslačima želi omogućiti optimalne uvjete za postizanje vrhunske forme koja je potrebna za odlazak na OI.
Potreba za izradom ovakvog Plana došla je zbog stagnacije i pada ostvarenja rezultata u seniorskoj kategoriji. Veslači kao i ostali športaši moraju imati vrhunsku logistiku sa ciljem ostvarenja bazičnih treninga (pripreme, rad u teretani), medicinskog praćenja (stalna medicinska skrb, te organizirane masaže nakon treninga, a ne samo tijekom natjecanja) i financijska neovisnost. Nažalost, sve gore navedene uvjete a koje je trebao osigurati nacionalni savez, zagrebački veslači nisu imali.

Za izvršenje Projekta - Peking 2008. VSZ je okupio najbolje veslače i trenere iz zagrebačkih klubova, kojima su pridruženi provjereni vanjski suradnici. Tako će Veslački savez Zagreba veslačima koji su uvršteni u projekt do Olimpijskih igara u Pekingu osigurati odlazak na pripreme i natjecanja, te će se o njima uz vlastite trenere konstantno brinuti trener u teretani, maser, a imati će osiguranu potpunu medicinsku skrb, te trenera koji će kontrolirati stanje treniranosti. Uz to sukladno mogućnostima će se nabaviti novi čamci i oprema. Vrijednost cijelog projekta Peking 2008. je 2 milijuna kuna.

U Projekt Peking 2008. je uvršteno slijedećih deset veslača: Mario Vekić, Ante Kušurin, Oliver Martinov, Petar Lovrić, Damir Martin, Valent Sinković, Hrvoje Jurina, Erik Brec, Domagoj Barlović i Lenko Dragojević.

Prilikom predstavljanja Projekta potpisan je i prvi sponzorski ugovor između VSZ-a tj. predsjednika VSZ-a Branimir Bašića, Žarka Radoša iz tvrtke Studio Eda, te veslača Maria Vekića i Ante Kušurina. Tvrtka Studio Eda iz Samobora će financijski pomagati predvodnike zagrebačkih veslača i najbolji hrvatski dvojac na pariće do Pekinga.

Želja vodstva VSZ-a je da se na OI u Pekingu ponove rezultati iz Sydneya kada je na OI nastupalo 6 zagrebačkih veslača, a osvojena je i brončana medalja.

 

Najbolji kadeti na zimskim pripremama 06.01.2007.

Veslački savez Zagreba odlučio je organizirati zimske kamp za najbolje kadete. Kadeti koji su ove sezone druga godina kadeta, a na Prvenstvu Hrvatske prošle godine su ušli u A finale su nagrađeni odlaskom na zajedničke pripreme. Kadete na zimski kamp vodi voditelj sportskih škola veslanja grada Zagreba prof. Mario Janković. Kadeti će boraviti u Delnicama od 08. - 14. siječnja 2007., gdje će na raspolaganju imati opremu i staze za skijaško trčanje, bazen, dvoranu i teretanu.

Na zimski kamp će krenuti Ivan Krpelnik i Fabijan Krpelnik iz VK Croatije, Jure Filipović i Dominik Žumer iz VK Trešnjevke, te Matej Herega i Tin Gojić iz VK Zagreb. Nažalost, veslači Domagoj Sinković iz Trešnjevke i Boris Gardijan iz Mladosti su morali otkazati odlazak na zimski kamp zbog odlaska na skijanje sa roditeljima. Veslač VK Jarun Krešimir Kavčić i veslačica VK Jarun Ela Gračan su odlazak na zimski kamp otkazali zbog klupskih obaveza.

Ovim zajedničkim pripremama Veslački savez Zagreba želi uložiti u najmlađe veslače, te im na taj način pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata u narednoj sezoni.

 

Daljinska regata na Savi 06.01.2007.

Rijeka Sava je dugi niz godina bila kolijevka veslanja u Zagrebu. Kako je Sava nepredvidiva i prepuna opasnosti, san generacija veslača je bila izgradnja prave veslačke staze. Izgradnjom Regatne staze na Jarunu veslanje se u potpunosti preselilo na Jarun, te doživljava pravi procvat. Tijekom godina na Savi gotovo nitko nije zaveslao. Članovi HAVK Mladost su, predvođeni veteranima koji su na Savi odrasli, tijekom 2006. godine poduzeli niz radnji kako bi vratili veslanje na rijeku Savu. Ideja je bila da se na Savi može veslati dok je Jarun zaleđen. Tako su početkom prošle godine uredili hangar za spremanje čamaca pored zgrade kluba, a sredinom studenog je postavljen ponton za izlazak na vodu. Time su članovi HAVK Mladost postali predvodnici povratka na Savu, pa su i ostali zagrebački klubovi krenuli u nabavku pontona za Savu.

16. prosinca 2006. je u organizaciji HAVK Mladost održana Daljinska regata Povratak na Savu. Regata se održavala na stazi duljine 4000m uzvodno, a nastupali su juniora A, veterani i studenti. Rezultate nažalost nismo našli na stranicama HAVK Mladost ali niti na drugim stranicama na webu. Za sudionike je osiguran i obrok u prostorijama kluba.

Nažalost tijekom regate je Sava pokazala i koliko je opasna. Razbijen je osmerac Boris Beljak. Šteta na čamcu je kako saznajemo velika, a čamac je izvan uporabe do daljnjega. Razbijen čamac će najteže pasti veteranima koji su ga koristili za izlaske na Savu, a time i povratak u mladost kada su tu postizali najveće uspjeha. U razgovoru sa starijim veslačima smo saznali da su nekada veslači i kormilari morali polagati ispite prije izlaska na Savu kako bi se spriječili ovakvi nemili događaji.

 

Kalendar natjecanja VSZ-a 06.01.2007.

Veslački savez Zagreba je donio kalendar natjecanja za 2007. godinu.
Kalendar natjecanja VSZ-a za 2007. godinu

 

Otvorene nove stranice VSZ-a 06.01.2007.

Veslački savez Zagreba otvorio je nove redizajnirane stranice. Nakon dužeg vremena, u kojemu su stranice bile neadekvatnog dizajna, donosimo Vam bolje, novije i kvalitetnije web stranice VSZ-a. Zbog velike količine materijala koje će biti objavljene na stranicama, a koje treba prebaciti na nove stranice, neke rubrike će profunkcionirati kroz neko vrijeme. Unazad nekoliko mjeseci naše stranice bilježe porast posjećenosti, a u prosincu smo oborili i dosadašnji rekordni broj posjeta. Nadamo se da će nove stranice privući još veći broj posjetitelja.

U proteklih nekoliko tjedana vlastite web stranice su obnovili VK Trešnjevka i VK Nova.

Sneakers Store | Men Nike Footwear

Facebook